Throane: Une Balle Dans Le Pied (ep)

Het Franse Throane is een black metal project opgestart in 2016 waarmee zijn bezieler, Dehn Sora, al twee full-albums realiseerde: ‘Derrière-nous, la lumière’ (2016) en ‘Plus une main à mordre’ (2017). Na een drietal jaar dus van relatieve stilte komt Dehn Sora er nu aan met deze ep. De ep telt slechts een lang nummer, maar het is er wel eentje die kan tellen. Iets meer dan dertien minuten neemt hij je mee op zijn intense en beklijvende visie van black metal. Je krijgt heel heftige erupties te horen waar de dreiging en de kilte van af druipt, maar ook stukken waar de mysterieuze dreiging bijna niet te harden is. Dat alles baadt in een zo goed als complete duisternis. Dat we niet alle fragmenten of stukjes even geslaagd vinden zie je aan onze eindbeoordeling, maar dat dit nummer van Throane nog een aantal keer zal opduiken in onze muzieklijst … dat weten we wel al zeker.

Luc Ghyselen (75)

Debemur Morti Productions

Tracklist: 1. Une Balle Dans Le Pied