Wyrmwoods: Gamma

‘Gamma’ is reeds het derde full-album dat ene Nuurag-Vaarn onder de naam Wyrmwoods op de markt brengt. Wyrmwoods is zijn muzikaal project opgestart in 2014 waarmee hij zijn visie verkondigt op atmospheric avant garde black metal. Toch is dit onze kennismaking met dit project. Op ‘Gamma’ krijg je acht werkstukken te horen die inderdaad een samenvoeging zijn van furieuze black metal stukken met experimentele stukken die zowel avant garde elementen verbergen als atmosferische momenten. Daar wij de Finse muziekscene nogal hoog inschatten – een paar van onze favoriete bands zijn uit het land van de duizend meren afkomstig – hadden we ook een goede hoop dat we dit Wyrmwoods gingen smaken. Maar helaas is dit niet het geval. We zijn zeker te spreken over de furieuze, donker gekleurde black metal stukken, maar zijn dat veel minder over de rest. En daar we ook niet echt vallen voor de wat in de sound te zoeken vocalen, de soms in de mix wat weg gemoffelde drumpatronen, blijven we toch wel op onze honger zitten. Minderwaardig of slecht willen we dit ‘Gamma’ zeker niet noemen, maar onze “cup of tea” is het heel zeker niet. Tja, we kunnen niet alles even goed vinden, hé.

Luc Ghyselen (40)

Inverse Records

Tracklist: 1. Astralanum 2. Karamoon 3. Alzabo 4. Subterrane 5. Koraktor 6. Antigone 7. Solanus 8. Nix