Scream 3 Days: Rhesus Negative

Scream 3 Days is een Italiaanse melodic death metal band uit de buurt van Turijn die in 2010 werd opgestart door gitarist AleXXX en vocalist J. Kross. De heren hadden al wat ervaring opgedaan in een aantal andere lokale bandjes en zorgden met drie gelijkgestemden al vlug voor een vijf tracks tellende ep. Die deed lokaal al wat stof opwaaien en de trein was vertrokken. Een eerste full-album, ‘Kolera 666’, volgde in 2017 en na wat wijzigingen in de line-up kunnen we nu een tweede full-album van de heren voor stellen. ‘Rhesus Negative’ telt tien tracks als we de, naar onze smaak althans, onbeduidende korte instrumentale opener ‘Sa-Ta-Na-Ma’ meetellen. Het is immers pas vanaf ‘Sodoma Impure Race’ dat de ware sound van Scream 3 Days naar boven komt. Kracht en melodie gaan vlot samen en zorgen voor een knap en gedreven geluid waar de vocalen perfect op aansluiten. De heren hebben nergens het warme water opnieuw uitgevonden, maar zorgen wel voor een heel degelijk en goed in het gehoor liggend melodic death metal album dat nergens buiten de lijntjes kleurt. Uitschieters ontdekten we niet, miskleunen kwamen al evenmin tegen, al zijn we ook niet volledig overtuigd van het krote instrumentale ‘Imago’ dat ons eerder een intro tot ‘Rhesus Negative’ lijkt. Of dit voldoende zal zijn om het internationale metal publiek te bekoren, is een andere vraag. Wij vermoeden dat het net iets te weinig zal zijn om in het oog te springen tussen de talrijke nieuwe releases die, ondanks corona, nog iedere week op onze mat vallen. Wij onthouden dat deze ‘Rhesus Negative’ best wel een pak positieve energie overbrengt op de luisteraar, en dat we Scream 3 Days eens aan het werk willen zien en horen tijdens een live concert.

Luc Ghyselen (78)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. Sa – Ta – Na – Ma 2. Sodoma Impure Race 3. The First And The Last 4. Divine Spark – DNA 5. Majestic 12 6. Megiddo 7. Inanna 8. Sun Serpent’s Light 9. Imago 10. Rhesus Negative