Dame Silú De Mordomoire: A World Of Shadows

Wil je eens compleet iets anders horen dan oeverloos gebeuk, zware drumpatronen, gierende gitaren, krachtig gezang, diepe grunts of felle screams? Maar je wil het wel beklijvend, melancholisch en vooral heel donker houden? Check dan alvast deze ‘A World Of Shadows’ waarmee Dame Silú De Mordomoire haar oeuvre verder uitbouwt. Deze Franse artieste komt eraan met dit acht tracks tellend album dat ie meevoert op heel donkere klanken die een mix vormen van medieval, neo classical en dark synth wave met vooral heel beklijvende zang. We gaan heel eerlijk zijn: het is niet het genre van muziek dat we dagelijks willen opzetten, maar toch zorgt dit geheel voor een beklijvende inkijk in je eigen zielenroerselen. Zorg eerst voor een goed glas van je lievelingsdrank, doe alle lichten uit en laat enkel wat kaarslicht voor sfeer zorgen, zet dit album op de stereo en laat je wegglijden. Want dat laatste doe je zo wie zo: is het niet door de sfeervolle muziek, dan zorgt de heel beklijvende stem van … – ja, van wie? – ervoor dat je uit het heden wordt weg gerukt. Of je het nu goed of minder vindt, deze ‘A World Of Shadows’ is in ieder geval een album dat je naar adem doet snakken. Acht tracks lang houd Dame Silú De Mordomoire ons alvast in de ban van haar beklijvende en intense performance. Maar, en daar zijn we ook wel heel eerlijk in, om dit elke dag te moeten aanhoren, is wel een stap te ver. Dan verkiezen we toch eerder wat beukend zwartgeblakerd geweld. Toch is dit een album dat we nog vaak willen gaan beluisteren, al is het maar om eens volledig tot rust te komen. Een album dat tijdens de koude, kille en donkere winterse dagen misschien wel nog meer tot zijn recht zal komen.

Luc Ghyselen (85)

Naturmacht Productions NPDS 004

Tracklist: 1. Alone Among The Misty Hills 2. Melancholia 3. Grim Banners 4. Voyageur 5. Kingdom Of Liars 6. Douceur De La Dernière Pierre 7. Moonlight Rider 8. Snowfall