Nasty: Menace

Het Belgische beatdown hardcore gezelschap Nasty is er reeds sinds 2004 en is met deze ‘Menace’ aan zijn achtste full-album toe. Daar dit gebeurt op het toch Century Media label is toch een teken aan de wand: Nasty heeft een heel solide reputatie opgebouwd in zowel binnen– als buitenland. Absoluut tijd dus voor ondergetekende om Nasty een kans te geven, maar … het “huwelijk” hardcore (in het algemeen) en ondergetekende is niet echt de best geslaagde combinatie om het zacht uit te drukken. Zo sporadisch een hardcore nummer tussendoor mag altijd, maar daar stopt het eigenlijk altijd mee: ik kan maar niet echt vat krijgen op het genre. Een stelling die ook nu weer op gaat. ‘Menace’ telt veertien gebalde korte tracks afklokkend tussen nog geen minuut en net iets langer dan drie minuten. De breakdowns vliegen je om de oren terwijl kracht en superieure agressie uit de speakers knallen, maar nergens, het spijt me echt jongens, kan ik me écht inleven in het aangebodene. Maar hun mantra – “Four dudes doing fucked up music for a fucked up world” – is hier wel degelijk van toepassing. Echt, dit is helemaal niet “my cup of tea”. Een voordeel heb ik wel gehad al is dit misschien wel een nadeel voor de fans: het album duurt nog geen half uur.

Luc Ghyselen (60)

Century Media

Tracklist: 1. Ultimate 2. Bulletrain 3. Menace 4. Be Careful 5. 666AM 6. Tricky Plays 7. Betrayer 8. You Will Know My Name 9. Inhale/Exhale 10. Blood Crop 11. Addicted 12. Table Of Kings 13. The End Of The World 14. Ballad Of Bullets