Chrome Waves: Where We Live

‘Where We live’ is het tweede full album van de Amerikaanse post – black metal band Chrome Waves. Deze band heeft ietwat weinig inspiratie want in tien jaar na de oprichting van de band hebben ze maar twee cd’s uitgebracht. Maar die zijn allebei top. ‘Hallow Dreams’ begint in de beste Alcest stijl: stevige black metal met het nodige gegrunt geniaal afgewisseld met schitterende post rock en cleane zang. Op ‘Gazing Into Oblivion’ gaat de band op hetzelfde elan verder maar in de overtreffende trap: één van de beste nummers ooit gehoord in dit genre. In ‘New Skin’ gaat de band de Alice in Chains toer op. Een prachtig slepend nummer en super aangepaste zang: kortom een kippenvel nummer. ‘Spoonfed’ is een super post rock nummer, emotioneel geladen met zachte zang. ‘On The Precipice’ is alweer zo een schitterend nummer waar het steviger tempo met lichte screams subliem gecombineerd wordt met melancholische metal en mooie cleane zang. ‘Where You Live’ is het langste nummer van dit album (tien minuten). Een rustig, melancholisch, doomy begin met wanhopige lichte screams. Werkelijk subliem, wat een wevend ritme met zeer goede drums. Alles klopt perfect aan dit nummer. Met dit album heeft Chrome Waves zeker zijn plaats bij de betere bands in het genre van post black metal en melancholische metal.

Bart Verlinde (92)

Disorder Records

Tracklist: 1. Hallow Dreams 2. Gazing Into Oblivion 3. New Skin 4. Spoonfed 5. On The Precipice 6. Where You Live