Simon Collins: Becoming Human

Simon Collins is de zoon van Phil Collins, een man die een naam als een klok heeft in de muziekwereld. Met ‘Becoming Human’ is de zoon aan zijn vierde full-album toe, een teken dat hij ook wel wat in zijn mars heeft. Wij wisten dat de man ook actief was in de muziekwereld, maar hadden nog niet de eer iets van hem te hebben gehoord. En zijn mix van pop, rock en elektronica doet ons … heel weinig tot niets. Hij opent hier met ‘Into The Fray’, een instrumentaaltje waar al een heel pak blieps en bloops ons ergeren. Het titelnummer is het eerste nummer met vocalen, maar ook hier worden we getrakteerd op een groot aantal blieps en bloops die ons ergeren. Opvolger ‘The Universe Inside Of Me’ gaat op dat stramien verder en dan weet je het al: dit wordt niets. Daar ook de overige nummers in het verlengde liggen, zullen we maar kort zijn over dit vierde werkstuk van Simon Collins: te veel elektronica verpest het allemaal voor ons, al staan we ook al niet wild te springen over de afgeleverde opbouw en composities. Nee, deze ‘Becoming Human’ laten we vanaf nu volledig links liggen.

Luc Ghyselen (40)

Frontiers Records FRCD 1039

Tracklist: 1. Into The Fray 2. Becoming Human 3. The Universe Inside Of Me 4. Man Made Man 5. This Is The Time 6. Thoughts Become Matter 7. I Will Be Waiting 8. No Love 9.Living In Silence 10. 40 Years 11. So Real 12. Dead Ends