Mortuary: The Old Skull Reign (ep)

Het Franse death metal ensemble Mortuary is er reeds sinds 1989 en heeft dan ook al een ruime discografie opgebouwd waaronder zes full-albums waarvan het meest recente ‘The Autophagous Reign’ pas vorig jaar werd voorgesteld. Nu zorgen de heren ervoor dat we hen in deze corona-tijden niet vergeten middels deze drie tracks tellende ep ‘The Old Skull Reign’. De titel dekt eigenlijk al goed de lading: old school death metal zonder veel franjes en tierlantijntjes. De heren hebben niet echt een studieronde nodig en trekken zich meteen op gang middels het gedreven en agressief klinkende ‘Under The Cross’. De toon is meteen gezet, want ook de twee volgende tracks, ‘Drowned Into The Unreal’ en ‘Mummified For Eternity’ gaan dezelfde weg op. Kracht en agressie verpakt in stevige mokerslagen die ons elke keer over de streep trekken. En zonder dat de heren voor nieuwe accenten zorgen, kunnen deze drie tracks ons gemakkelijk boeien van begin tot einde. Zo’n zestien stevige beukend agressief geweld dus zonder dat de melodie (check ook de melodieuze gitaarsolo’s) uit het oog wordt verloren: meer hoeft dat voor ons niet te zijn.

Luc Ghyselen (80)

Xenokorp

Tracklist: 1. Under The Cross 2. Drowned Into The Unreal 3. Mummified For Eternity