The White Swan: Nocturrnal Transmission (ep)

Het Amerikaanse The White Swan is een trio met als centrale figuur Mercedes Lander (drums, vocals, keyboards, gitaar). Gitarist Shane Jeffers en bassiste Kira Longeuay vervolledigen The White Swan. Met de ep ‘Nocturnal Transmission’ stelt het drietal ons vier tracks voor. “Liefdesliedjes” wordt Mercedes aangehaald in de promo tekst. En ja, op gebied van tekst en de manier van van zingen kan dit wel kloppen. Daar tegenover staat de zware, je zelfs logge sound dat het drietal produceert van sludge en doom die overgoten wordt met pakken fuzz. Het zorgt alvast voor een intrigerende en beklijvende trip doorheen het muzikale landschap dat The White Swan hier uittekent. Het enige nummer dat iets van vrolijkheid vertoont is de cover van Tracy Bonham’s ‘Tell It To The Sky’, en dan nog Ook deze tracks wordt zwaar en slepend afgehaspeld en krijgt enkel wat meer ademruimte tijdens de net iets vlotter in het gehoor liggende refrein. Hou je van eerder log en sloom klinkende zware mokerslagen overgoten met brommende bassen en die dreunende gitaren? Check dan alvast deze nieuwe ep van The White Swan. De melodieuze en pakkende stem van Mercedes krijg je er zomaar bij.

Luc Ghyselen (80)

War Crime Recordings

Tracklist: 1. In Love And Ritual 2. Nocturnal Transmission 3. Purple 4. Tell It To The Sky