Schwarzer Engel: Kreuziget Mich (ep)

Terwijl de muzikale strekking die we Neue Deutsche Härte noemen vooral met Rammstein hoge ogen gooit, zijn er, vooral in Duitsland, heel wat bands die daar graantjes van meepikken. Schwarzer Engel is er ook één van. De mix van gothic, dark wave en metal met wat invloeden uit industrial doet het immers heel goed in grote danstempels. Naar goede gewoonte zorgt Schwarzer Engel eerst voor een ep als voorbode tot een full-album. Dit is ook nu weer het geval en het vier tracks tellende ‘Kreuziget Mich’ is de voorbode voor ‘Sieben’, dat er volgend jaar zit aan te komen. Het titelnummer, ‘Kreuziget Mich’ en ‘Teufel’ zijn twee voorbeelden van die gothic metal nummers die het goed doen bij dansfanaten en metalfans. Het orkestrale instrumentale ‘Paradies’ lijkt ons meer bedoeld als soundtrack bij een of andere filmscene. Terwijl de remix van ‘Kreuziget Mich’ enkel voor de danstempels zal bedoeld zijn. Met ‘Kreuziget Mich’ zorgt Schwarzer Engel voor een perfecte zoethouder voor zijn fans in afwachting van een nieuw full-album.

Luc Ghyselen (68)

Massacre Records

Tracklist: 1. Kreuziget Mich 2. Teufel 3. Paradies 4. Kreuziget Mich (Club-Remix)