Neon Angel: Neon Light District

Het Finse Neon Angel werd in 2016 opgestart en komt er nu aan met zijn debuutalbum. Neon Angel is een gezelschap dat je een mix brengt van melodic rock en hard rock. Het debuut, deze ‘Neon Light District’ telt acht tracks die mooi binnen de lijntjes van het (sub)genre blijven. Het ene nummer rockt net iets steviger dan een ander, terwijl ook de altijd aanwezige ballade(s) op zo’n albums ook hier niet ontbreekt. Wij blijven eerlijk gezegd toch en beetje op onze honger zitten. Begrijp ons niet verkeerd, want Neon Angel zorgt wel voor goed opgebouwde songs, maar wij missen uiteindelijk toch een rauw randje. Het klinkt ons allemaal iets te mainstream, iets te radiovriendelijk in de oren. Niet dat Neon Angel nu zal grijs gedraaid worden op onze nationale radiostations, want die halen meestal hun neus op voor mindere bekende bands die net iets te krachtig rockend overkomen om de modale radioliefhebber te bekoren. Spijtig toch, want eigenlijk is alles voorhanden om toch minimum een radiohit te scoren. We krijgen een solide basis van bass en drums, een mooi framewerk met keyboards en gitaarwerk die ook om beurten een deel van de spotlights mogen opeisen, terwijl de krachtige maar cleane en soepele stem van frontdame Johanna Eteläkari een extra troefkaart vormt. Misschien is het een nadeel dat er geen echte uitschieters te melden zijn die het album wat extra buskruit hadden gegeven. Nu onthouden we van Neon Angel een goed in het gehoor liggend album dat een mooi visitekaartje is geworden van het kunnen van dit gezelschap. Maar echt volledig overtuigen … nee, dat zit er jammer genoeg niet in.

Luc Ghyselen (72)

Sliptrick Records

Tracklist: 1. Another Kind Of Love 2. Neon Angel 3. Love Addiction 4. Are You There? 5. City Is Sleeping 6. World On Fire 7. Night Tripper 8. Simon