Johansson & Speckmann: The Germs Of Circumstances

Je houdt van agressief klinkende rauwe death metal? Dan is Johansson & Speckmann geen onbekende voor je, althans zo zou het moeten zijn want met ‘The Germs Of Circumstances’ is het gezelschap – naast Rogga Johansson (bass, gitaar) en Paul Speckmann (vocals) hoor je ook drummer Brynjar Helgetun – aan album nummer vijf toe. Zelf vinden de heren dat dit nieuwe album het meest agressieve en het hardst klinkende album tot nu toe is. Wij gaan daarover niet discussiëren omdat elke fan van het genre of van de band zelf daar wel zijn mening zal over hebben. Wel kunnen we je mededelen dat ‘The Germs Of Circumstances’ acht korte, gebalde tracks telt die snoeihard en vol agressie uit de speakers spatten. Echt wild zijn we niet van de stem van Paul, maar dat neemt niet weg dat de man hier heel krachtig uit de hoek komt. De drumpatronen van Brynjar drijven de het tempo op, terwijl de krachtige riffs en de stuwende basslijnen daar stevig in mee gaan. De gitaarsolo’s staan daar wat haaks op, maar het zorgt wel voor een agressief klinkend geheel waarmee de fans van de band best mee gediend zullen zijn. Wie houdt van finesse of pure technische hoogstandjes is er aan voor de moeite. Dit is gewoonweg stevig beuken en agressife uit de hoek komen van begin tot einde zonder veel tierlantijntjes of ook maar de minste toegeving richting goedkoop commercieel succes. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben indien dit je kennismaking is met Johansson & Speckmann.

Luc Ghyselen (75)

Soulseller Records

Tracklist: 1. The Germs Of Circumstance 2. One World One Leader 3. Take The Lions Share 4. I Was Left To Stare 5. Generations Antidote 6. Confessions Of A Vital Leader 7. Provoke The Collective 8. Devour Engage The Hour The Rage