Fate: II

‘II’ is de tweede demo van het Italiaanse Fate en telt drie tracks die je samen bijna elf minuten proberen te overtuigen van hun visie op heavy metal, speed metal met een punk randje. Caligari Records mag dit werkstukje op de markt brengen op cassette. Wij van MUSIKA lieten ons overhalen om deze ‘II’ aan een luisterbeurt te onderwerpen. Wat we horen is vrij ruw en rauw en doet wat denken aan bands als Cirith Ungol en / of Celtic Frost, maar haalt nergens het niveau niet van deze twee cult bands. Fate is dus van start gegaan met pakken goede bedoelingen. Op puur muzikaal vlak kunnen we ons nog ergens vinden in het afgeleverde werk, maar op puur vocaal gebied is er nog heel veel werk aan de winkel. Misschien is dit een leuk hebbeding voor de fans van de band en kan het een uitgroeien tot een collector’s item indien Fate ooit heel groot wordt, iets wat MUSIKA op dit moment nog sterk betwijfelt.

Luc Ghyselen (40)

Caligari Records CAL 191

Tracklist: 1. Where The Gods Go To Die 2. Mask Of The Silver Death 3. Demiurge