I Am Your God: In Those Times (ep)

Liefhebbers van melodic death metal, en dan denk ik vooral aan de fans van In Flames en Children Of Bodom, hebben er een nieuwe band bij om naar uit te kijken. Het Finse I Am Your God presenteert ons immers een vier tracks tellend mini-album of ep als je dit werkstukje liever zo omschrijft. Vier tracks die inslaan als een bom dankzij de knappe symbiose van kracht, melodie en aanstekelijkheid. Het vijftal beukt er stevig op los tijdens de echt krachtige momenten, maar laat rust en melodie primeren in de iets rustiger stukken. Alle vier de nummers bevallen ons alvast uitstekend. ‘Betrayal’ opent eerst nog rustig maar wint aan kracht en laat een mooie wisselwerking horen tussen heftige uitspattingen en meer melodieuze stukjes. Ook op vocaal vlak staat deze band zijn mannetje: krachtig en hevig indien het moet, rustiger en clean als het fragment daarom vraagt. ‘Flowers On Your Grave’ gaat verder op de ingeslagen weg en knalt, opnieuw na een wat aarzelende start, krachtig uit de speakers. Wat korte momenten van kloeke samenzang zorgen voor een klein extra accent. Voor het titelnummer is er geen studieronde nodig en het nummer grijpt je meteen bij je nekvel. De heftige vocale passages worden mooi in contrast gezet met de melodieuze kalme cleane vocals. ‘The Loop’ schiet meteen furieus uit de startblokken en raast snel, energiek en gedreven verder. Hier zorgt het gezelschap voor een ander accent door wat folky stukken in te lassen: een combinatie die naar ons gevoel naar veel meer smaakt. Kortom, elk van de vier tracks laat een klein ander accent van I Am Your God horen en dat bevalt ons heel goed. Op basis van deze nummers kijken we nu al reikhalzend uit naar een full-album van dit gezelschap. Deze ep, of mini-album zoals je wil, smaakt naar veel meer.

Luc Ghyselen (90)

Out Of Line Music

Tracklist: 1. Betrayal 2. Flowers On Your Grave 3. In Those Times 4. The Loop