Intoxicated: Walled (ep)

Het uit Altamonte Springs, Florida afkomstige Intoxicated werd reeds in 1992 opgestart. Toch blijft de discografie bijna maagdelijk blank in al die jaren. Slechts één full-album, ‘Metal Neck’ (1997), werd op de markt gebracht. Pas nu komt het huidige trio – Gregg Roberts (bass), Mike Radford (drums) en Erik Payne (vocals, gitaar) – er aan met nieuw werk. ‘Walled ‘ is een zes tracks tellende ep geworden die zowat elke thrash fanaat over de streep kan trekken. Een kleine twintig minuten lang leeft het trio zich uit middels beenharde, agressieve nummers die alles in huis hebben wat je trash-hartje begeerd. Er wordt geen studieronde ingepland, gewoon weg stevig beukend van begin tot einde met nummers die niets aan het toeval overlaten. Pretentieloos zelfs. Zet je verstand op nul, en laat je gaan. Dat dit absoluut niet vernieuwend is, weten we maar al te goed, maar het is ooh zo (h)eerlijk. Haast je want er zijn maar een heel beperkt aantal kopieën van dit vinyl schijfje verkrijgbaar.

Luc Ghyselen (80)

Seeing Red Records

Tracklist: 1. Smash The Line 2. Walled 3. Grab The Rope 4. Hells Reward 5. Stuck In Mode 6. Yuck