All Them Witches: Nothing As The Ideal

Echt thuis in het wereldje van alternative rock zijn we niet. Dat betekent niet dat er soms wat belletjes rinkelen, hoe licht ook, als een bepaalde band uit het (sub)genre iets nieuws op de markt brengt. Dat gebeurde ook met de naam All Them Witches en zodoende werd album nummer zes van dit gezelschap de cd-speler ingeduwd om zijn toertjes te draaien. Maar tijdens het eerste nummer, ‘Saturnine & Iron Jaw’ waren we ons reeds aan het afvragen waarom we dit hadden gedaan en vooral waarom de naam All Them Witches kleine belletjes had laten afgaan. Nu goed, een minder of zelfs slecht nummer moet nog geen minderwaardig album opleveren. Maar na afloop van de acht tracks die te vinden zijn op deze ‘Nothing As The Ideal’ zijn beide vragen in ons hoofd blijven rondspoken. We hebben inderdaad een paar knappe fragmenten horen langskomen die ons echt deden opveren, maar het grootste deel van dit album hebben we toch met pakken vragen gezeten. Vooral het feit dat een paar heel rustige momenten die ons nergens heen hebben gebracht zorgen keer op keer voor gefronste wenkbrauwen. De steviger momenten, die helaas veel minder talrijk zijn, zorgden af en toe voor een opstoot(je) van adrenaline waardoor we ons beter, zekerder voelen. Maar die komen veel te weinig aan bod om van een geslaagd album te spreken. Ons eindoordeel zal de fans van All Them Witches dan ook afschrikken: dit is een leuk album om eens gehoord te hebben, maar zal vanaf nu stof helpen verzamelen achteraan de kast.

Luc Ghyselen (65)

New West Records NW 6479

Tracklist: 1. Saturnine & Iron Jaw 2. Enemy Of My Enemy 3. Everest 4. See You Next Fall 5. The Children Of Coyote Woman 6. 41 7. Lights Out 8. Rats In Ruin