Wytch Hazel: III: Pentecost

Het Britse Wytch Hazel werd in 2011 opgestart en is met ‘III: Pentecost’ toe aan zijn derde full-album. Tien mooi opgebouwde nummers krijg je te horen die je bijna meenemen richting jaren zeventig. Je krijgt immers classic rock / hard rock te horen die naar onze mening nogal schatplichtig is aan Wishbone Ash. Dat betekent eerder rustige rocknummers waar mooi gitaarwerk de meeste aandacht opeist met kalme cleane vocalen. Melodie staat duidelijk boven hard en stevig uit de hoek komen, zodat liefhebbers van gierende gitaren en een massa aan blastbeats hier niets te zoeken hebben. De tien tracks op dit album kabbelen rustig en mooi verder en hebben allen een folky medieval randje zodat die het best te consumeren zijn in je luie zetel met een glas van je favoriete drankje dicht bij de hand. Als je deze ‘III: Pentecost’ nu een drukke en stressvolle werkdag ‘s avonds opzet zal je gegarandeerd tot rust komen. We weten het: vernieuwend is de sound van Wytch Hazel absoluut niet, maar dat hoeft niet om tot een knap werkstukje te komen. Het derde full-album van Wytch Hazel zorgt voor heel knap luistervoer indien je liefhebber bent van melodic classic rock met een folk / medieval randje dat met elke nieuwe luisterbeurt nog iets meer groeit in onze achting.

Luc Ghyselen (82)

Bad Omen Records

Tracklist: 1. He Is The Fight 2. Spirit And Fire 3. I Am Redeemed 4. Archangel 5. Dry Bones 6. Sonata 7. I Will Not 8. Reap The Harvest 9.The Crown 10. Ancient Of Days