Walter Trout: Ordinary Madness

Veteraan Walter Trout wil van geen ophouden weten. Sinds eind jaren zestig is hij reeds actief in het blues en rock circuit. Eerst nog in een aantal lokale bandjes alvorens hij naar Los Angeles verhuist en als gitarist te horen is in de bands van John Lee Hooker, Percy Mayfield en Joe Tex om het maar bij die te houden. Tussen 1981 en 1984 vinden we Walter dan terug bij Canned Heat om daarna bij John Mayall’s Bluesbreakers aan de slag te gaan. Uiteindelijk kiest hij voor een carrière onder eigen naam. Al vlug wordt de naam Water Trout een bekende naam in het blues / rock circuit. De discografie van deze vocalist / gitarist telt ondertussen bijna twintigtal full-albums. Samen met zijn uitstekende live concerten zorgen die ervoor dat de fans van de man nooit op hun honger blijven zitten. Ook nu weer niet, want ook op deze ‘Ordinary Madness’ schippert de man tussen pure blues songs en iets heftiger werk dat we onder de noemer bluesrock kunnen plaatsen. Samen met zijn vaste begeleidingsband – drummer Michael Leasure, bassist Johnny Griparic en keyboardspeler Teddy “Zig Zag” Andreadis – zorgt Walter Trout voor elf mooie blues / bluesrock nummers waar zijn gitaarspel de meeste aandacht opeist. Maar het lijkt wel alsof de man vocaal sterker dan ooit klinkt op dit album. Zowel in de meer rockende nummers als in de gevoeliger nummers zet hij een schitterende vocale prestatie neer die duidelijk naast zijn gitaarspel mag komen te staan. De ouderdom lijkt dus geen vat te krijgen op deze artiest waarvan het leven in 2014 nochtans aan een zijden draadje hing. Bluesrock en blues liefhebbers kunnen meteen een plaatsje vrij houden in het cd-rek voor deze ‘Ordinary Madness’ van Walter Trout.

Luc Ghyselen (85)

Provogue Records

Tracklist: 1. Ordinary Madness 2. Wanna Dance 3. My Foolish Pride 4. Heartland 5. All Out Of Tears 6. Final Curtain Call 7. Heaven In Your Eyes 8. The Sun Is Going Down 9. Make It Right 10. Up Above My Sky 11. OK Boomer