Ventr: Numinous Negativity (ep)

Met de ep ‘Numinous Negativity’ laat het Portugese Ventr voor eerst van zich horen. Vier tracks probeert het gezelschap je door je strot te duwen. Drie ervan zijn pure rauwe black metal – enkel het instrumentale titelnummer valt eigenlijk uit de boot. Met rauwe black metal bedoelen we georkestreerde chaos waar bakken dreiging van uit gaat en die verwoord wordt aan de hand van agressief schreeuwerige vocalen. De kille duisternis krijg je er gratis bij. Zelf zijn we er niet bepaald wild van – al krullen we onze neus er ook niet voor op – en we laten de nummers dan ook gewoon rauw en ruw over ons gaan. Met het instrumentale titelnummer hebben we wat meer problemen. Het geheel klinkt dreigend en wat mysterieus maar doet eigenlijk afbreuk aan de drie andere nummers: net alsof dit niet van de band afkomstig is. Het eindresultaat voor Ventr is, naar onze bescheiden mening, niet echt hoopgevend: drie nummers die we zus en zo vinden en een die volledig door het ijs zakt. Er moet nog heel veel veranderen indien we denken dat Ventr kan doorstoten richting subtop laat staan de top in het (sub)genre.

Luc Ghyselen (55)

Signal Rex

Tracklist: 1. Omnipresent Abominations 2. Our Altar Of Murderous Fanaticism 3. Numinous Negativity 4. A Dagger To Worship