Atlas: Parallel Love

Hou je van AOR / melodic rock? Zijn bands als Newman, Age Of Reflection of Midnite City je ding? Dan zit je hoogstwaarschijnlijk ook goed bij het Britse Atlas. Dit vijftal is met ‘Parallel Love’ toe aan zijn tweede full-album. We horen elf rockende songs met natuurlijk de obligate ballade erbij die ons wel kan bekoren als tussendoortje, maar waar we na een aantal nummers toch al de bedenking maken: “waar hebben we dit nog (en beter) gehoord?”. Let op, het kwintet – Craig Wells (vocals), Howie Little (gitaar), James Thorley (keyboards), Chris Redfearn (bass) en Ryan Briggs (drums) – zorgt wel degelijk voor lekker in het gehoor liggende rockende deuntjes, maar wij horen het uiteindelijk toch liever iets steviger, iets minder gepolijst. Dit neemt niet weg dat de stem van Craig het goed doet in deze setting, dat er op tijd en stond een mooie gitaarsolo opduikt en dat de keys niet in elk nummer alle aandacht opeisen. Bass en drums beperken zich eerder tot het begeleiden en zorgen zodoende voor het solide fundament. Echte uitschieters ontdekken we niet, en net dat is misschien nodig om bij een breder publiek in de smaak te vallen. ‘Parallel Love’ van Atlas is aangenaam luistervoer en doet het uitstekend als achtergrondmuziek, maar veel meer dan dat is er, naar onze bescheiden mening, niet te rapen wegens veel te gepolijst en te zeemzoet.

Luc Ghyselen (68)

AOR Heaven AOR 00212

Tracklist: 1. The Fever 2. Without You 3. In Your Head 4. Weathered Heart 5. Human Touch 6. Dare To Love 7. Falling Out Of Love 8. Early Warning 9. We Are The Fire 10. Beyond The Limit 11. Here With You