Ooze: Shivers (ep)

Ooze is afkomstig uit Oekraïne en is een instrumentaal trio dat wel stukken breder gaat dan pure metal. Noem het misschien atmospheric music met een stevige basis. In ieder geval is deze ep, ‘Shivers’ genaamd’, een ongeveer eenentwintig minuten durend muzikaal iets dat uit vier stukjes bestaat maar eigenlijk naadloos aan elkaar hangt. Het technisch vernuft van de drie heren – Yevheniy Khrulyov (drums), Maxym Salov (gitaar) en Druzenko Yehor (bass) – staat buiten kijf en is verbluffend te noemen. Het uit zich in tal van eigenzinnige tempo en ritmewisselingen aangevuld met bijzondere accenten. En toch is de blikvanger van deze ep niet één van de drie heren. Alhoewel het gitaarspel schitterend en vernuftig te noemen is, vallen wij eigenlijk voor de superbe vioolinterventies van gastmuzikante Natalya Ivasiuk die elk nummer naar een nog hoger niveau tilt. We begrijpen best dat Ooze niet voor elkeen zal weggelegd zijn, maar indien je muzikale smaak breder uitvalt dan het gemiddelde, moet je deze ep absoluut eens beluisteren. Wij zijn er van overtuigd dat er veel kans bestaat dat je dit aan je collectie zal willen toevoegen.

Luc Ghyselen (85)

RobustFellow Prods.

Tracklist: 1. Got A Long Journey Ahead 2. Hankering For The Mountaintop 3. Ambitions Blight 4. Faulty Feeling Of Demise