IT’sALIE: Lilith

‘Lilith’ is het debuut van een Italiaanse band rond vocaliste Giorgia Colleluori, een dame die belletjes zou moeten doen rinkelen bij fans van Sinner of van de rockshow “Rock Meets Classic”. Dit debuut telt twaalf rockende tracks die liefhebbers van hard rock en mainstream rock zouden moeten over de streep trekken. De grootste aandacht gaat natuurlijk naar de vocalen van Giorgia, maar dat neemt niet weg dat de overige muzikanten niet voor een mooie bijdrage zorgen. Drummer Camillo Colleluori en bassist Simon Dredo zorgen voor het oh zo nodige krachtige en toch soepele fundament. Raffaelo Indri is de snarenplukker van dienst en doet dit bijwijlen zeer inventief en knap. Een paar gasten maken het plaatje compleet. Zo mag Jorn Viggo Lofstad (gitaar, Pagan’s Mind, Jorn) de solo verzorgen tijdens ‘Wind’ en krijgt Alex Beyrodt (Primal Fear, Voodoo Circle) die eer tijdens ‘Silver’. Verder hoor je ook producer van dienst Mat Sinner (Primal Fear, Sinner) tijdens ‘Hurt’ alwaar hij voor een stevig duet zorgt met Georgia zodat het nummer wat doet denken aan het werk dat beiden reeds met Sinner op de markt hebben. Toch is niet elk nummer op deze ‘Lilith’ een schot in de roos. Zo vinden we ‘1111’ een niemendalletje waar we toch stevig de wenkbrauwen bij fronsen. En hoe goed de stem van Georgia ook klinkt, na een aantal nummers hebben we het eigenlijk een beetje gehad en begint onze aandacht wat te verslappen. Of ligt dit dan voornamelijk aan het feit dat de songs net dat tikje extra (kracht, opbouw) missen om echt indruk te maken? Maar, begrijp ons niet verkeerd, liefhebbers van het (sub)genre kunnen dit schijfje van IT’sAlie beslist aan de collectie toevoegen.

Luc Ghyselen (75)

Rock Of Angels Records ROAR 2009

Tracklist: 1. Silver 2. Fire 3. Lost 4. Ghost 5. Hurt 6. Eyes 7. 1111 8. Wind 9. Devils 10. Lilith 11. Barracuda 12. Whisper