Grimgotts: Sagas (ep)

Het Britse Grimgotts timmert reeds sinds 2015 aan een muzikale carrière die zich situeert in het segment symphonic power metal. En de heren hebben ondertussen reeds een vrij omvangrijke discografie opgebouwd met een pak singles, twee full-albums en vijf ep’s waarvan deze ‘Sagas’ het meest recente is. Het doet in eerste instantie denken aan Serenity: krachtig, melodieus en “catchy as hell”. Wel zoekt Grimgotts het op tekstueel vlak in fantasy verhalen en grootse avonturen. Vier nieuwe nummers telt dit werkstukje die precies in dat straatje passen. ‘Northern Passage’ opent meteen heel energiek en aanstekelijk. Het gebruik van twee stemmen, een cleane stem die afgewisseld wordt met iets dat met wat goede wil doorgaat voor een diepe rauwere stem, is leuk zonder meer. ‘Rise Again’, dat eerder al op single te vinden was, gaat op dit elan verder met een aanstekelijke kracht en enorm veel enthousiasme. En daar doen de twee overige tracks, ‘Plunder, Loot And Chantey’ en ‘Sagas’ in niets voor onder. Intussen is ook de naam van Alestorm al door ons brein geschoten op gebied van toegankelijkheid en enthousiasme. Kortom, geef Grimgotts een kans op een podium en we zijn er zo goed als zeker van dat een uiterst gezellig feestje ontstaat.

Luc Ghyselen (72)

Independent Release

Tracklist: 1. Northern Passages 2. Rise Again 3. Plunder, Loot And Chantey 4. Sagas