Riven: Suffering

Riven is een Belgische funeral doom metal band. Riven is eigenlijk Zeromus, beter bekend bij de Belgische staat als Tom Mesens uit Antwerpen. Verwar Riven niet met The Riven uit Zweden met de bevallige Totta Ekebergh op zang die classic rock brengen in de stijl van Blues Pills. Dit Riven bracht al eerder ‘Hail To The King’ uit in 2018, een album dat uit slechts drie nummers bestaat. Ditmaal moeten we het met één nummer doen van weliswaar 15 minuten ongeveer. Het geeft wel iets, maar wat mij betreft mocht het gevarieerder zijn. Dat trage en logge heeft zeker iets in zijn mars, maar na een tijdje heb je het wel gehad met de doodsrochel die Zeromus uitbrengt. Ik kan funeral doom wel best pruimen zoals bij Eye of Solitude, maar in dit geval wordt het mooie, zeg maar het melancholische een beetje langzaam de strot afgebeten. Sommigen zullen dit misschien appreciëren. Iedereen zijn meug, maar dit is minder de mijne.

Frederik Blieck (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Suffering