Pekla: Boogie With Satan

Uit Litouwen komt het heavy metal / speed metal gezelschap Pekla, een band die in 2010 werd opgestart. Met ‘Boogie With Satan’ is het gezelschap aan zijn vierde full-album toe, maar voor ons is dit een eerste kennismaking met Pekla. ‘Boogie With Satan’ opent met ‘#rapidez’, een korte track maar die aan een wervelend tempo wordt afgehaspeld. Vooral de flitsende gitaarsolo trekt ons over de streep. ‘Goddamn Suicide Zombies’ opent wat aarzelend vooral de heren toch het tempo en vooral de kracht de hoogte in jagen om dan heel abrupt te eindigen. Het refrein van ‘Scrollers’ kan je gaan meebrullen, maar eindelijk is dit, naar onze smaak dan toch, een dertien in een dozijn track: leuk om eens gehoord te hebben, maar blijven hangen doet het nummer niet. Met een stevig stampend ritme trekt ‘The Game’ zich op gang. Een mooi ritme, een rollende basslijn, vocalen die iets donkerder klinken en een mooie melodieuze gitaarsolo: een goed opgebouwd nummer. Het tempo gaat opnieuw met een stevige ruk de hoogte in voor het gedreven en energieke ‘The Tube Is Red’. Opnieuw willen de heren dat we refrein meebrullen, maar opnieuw worden we hier niet echt wild van. Het titelnummer is dan weer meer naar onze smaak, al proberen de heren opnieuw het truckje van meebrullen. Toch is dit een lekkere boogie rocker geworden met flitsend gitaargeweld. De gashendel mag weer helemaal open voor het stomende ‘The Stuff’ om dan wat bedaarder uit te pakken met ‘School Of Rock ‘n’ Roll’ waar de intro wordt bedorven door een kinderstemmetje na te bootsen. Opnieuw worden we uitgenodigd tot meebrullen. ‘Swype Rite’ blijft een beetje in hetzelfde bedje ziek: een eenvoudig ritme en het uitnodigen tot meebrullen hebben we reeds gehad. Ook de rauwe vocalen en de flitsende gitaarsolo kennen we reeds. De afsluiter, ‘…and Cut’, is een instrumentaal stukje dat … ja … het album afsluit. We zijn, op zijn zachtste gezegd, helemaal niet overdonderd door Pekla en we vrezen dan ook dat ‘Boogie With Satan’ niet echt potten zal breken. Let op Pekla kan waarschijnlijk voor een heel leuke avond zorgen in een lokale kroeg waar het gerstenat de gemoederen al wat hebben wakker geschud, maar veel meer dan dat, zit er naar onze bescheiden mening niet in.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. #rapidez 2. Goddamn Suicide Zombies 3. Scrollers 4. The Game 5. The Tube Is Red 6. Boogie With Satan 7. The Stuff 8. School Of Rock ‘n’ Roll 9. Swype Rite 10. …and Cut