Joe Bouchard: Strange Legends

‘Strange Legends’ is het zesde solo-album van Joe Bouchard, je misschien bekend als mede-oprichter van Blue Öyster Cult. Dit nieuwe solo-album van Joe Bouchard wordt niet door Frontiers Records op de markt gebracht, terwijl net dat label alle albums van Blue Öyster Cult opnieuw beschikbaar maakt, terwijl het ook een nieuw album van die band heeft aangekondigd. Op dit solo-album laat Joe zich enkel bestaan door Micky Curry, een drummer die strepen verdiende bij o.a. Alice Cooper en Bryan Adams. Op gebied van songschrijven ging Joe wel te rade bij tekstschrijver John Shirley, die ook al menig tekst schreef voor nummers van Blue Öyster Cult. Ook John Elwood Cook leverde wat bijdrages terwijl je ook een versie te horen krijgt van ‘All Day And All Of The Nights’ van de Britse The Kinks. Zo weet je meteen waar je het nieuwe album van Joe Bouchard kan situeren: classic rock. Elf nummers krijg je zo te horen en die kunnen eigenlijk stuk voor stuk op een album van Blue Öyster Cult. En …, als we eerlijk moeten zijn, dit bevalt ons beter dan tal van albums van deze toch wel legendarische band. Elke track klinkt energiek en aanstekelijkheid: precies zoals je zou verwachten van een stel jonge honden in de muziekwereld terwijl je hier te maken hebt met een artiest die reeds heel lang in het circuit meedraait. Kortom, ‘Strange Legends’ is een heel aangenaam rockend album gewordend at vele liefhebbers van classic rock zal bevallen. We ontdekken niet echt hoogvliegers op dit album, maar dieptepunten zijn er in ieder geval allerminst te bespeuren. Misschien wel spijtig, want met een of twee uitschieters die zo kunnen uitgroeien tot radiohits had dit album een veel breder publiek kunnen bereiken. Joe Bouchard bewijst dat hij het nog steeds in de vingers heeft om een knap album te maken en dat doet ons extra uitzien naar nieuw werk van Blue Öyster Cult.

Luc Ghyselen (78)

Deko Entertainment

Tracklist: 1. The African Queen 2. Forget About Love 3. Walk Of Fame 4. Hit And Run 5. Racin’ Thru The Desert 6. She’s A Legend 7. All Day And All Of The Night 8. Once Upon A Time At The Border 9. Bottom For The Bottomless 10. Strangely In Love 11. Winter