Frust: The Advent Of Adhara

Mario Steiner is de enige persoon achter dit Oostenrijkse post black metal gezelschap dat in 2018 van start ging. In de discografie van Frust vinden we ondertussen één ep, twee singles en nu ook twee full-albums. De singles gingen telkens het album vooraf en je kan die nummers dan ook terugvinden op het album zelf. ‘The Advent Of Adhara’ is een tien tracks tellend geheel geworden van net geen negenendertig minuten waar de man zijn visie op post black metal in ventileert. Opener ‘Intro’ is een kort stukje waarin gesproken tekst in een wat science fiction-achtige omgeving. Het is pas met ‘Frozen Sun’ dat we echt in de muzikale wereld van Mario binnen stappen. Furieuze black metal mag openen en wordt afgewisseld met rustiger, atmosferische fragmenten, eigenlijk precies zoals het beaamt volgens de ongeschreven wetten van post black metal. En net daar knelt het schoentje een beetje, naar onze smaak. Het is niet zo dat we het niet kunnen smaken, maar het blijft allemaal binnen de afgetekende lijntjes kleuren zonder echt speciale accenten of iets nieuws aan te brengen. Als je dan ook nog niet echt geroerd wordt door het stem timbre van Mario, dan zakt het geheel nog wat dieper in. Tijdens ‘On The Last Day’ duiken er plots vrouwelijke vocalen op (ene Julia) en die tillen het nummer naar een iets hoger niveau. Spijtig dat ook Mario zich blijft roeren. We vrezen dan ook dat deze ‘The Advent Of Adhara’, zonder veel rimpelingen na te laten, zal verdwijnen in de stroom aan releases die, ondanks het corona-virus, nog elke week op onze bureau terecht komen.

Luc Ghyselen (60)

Independent Release

Tracklist: 1. Intro 2. Frozen Sun 3. My Final Day May Never Come 4. Alone 5. The Advent Of Adhara 6. The Feast 7. Disbelief 8. On The Last Day 9. Forever In My Mind 10. Verfall Pt.2