Voracious Scourge: In Death

Voracious Scourge is afkomstig uit het Amerikaanse Baton Rouge, Louisiana alwaar deze death metal band in 2017 het levenslicht zag. Opvallend natuurlijk is het feit dat oudgediende Aad Kloosterwaard, je allicht bekend van Sinister, Weapons To Hunt of Moordzucht ook hier de microfoon te hand heeft genomen. Met ‘In Death’ is het gezelschap aan een eerste volwaardig album toe nadat men eerder ook al de goed onthaalde ep ‘Our Demise’ (2018) op de markt bracht. ‘In Death’ telt tien tracks, goed voor zo’n veertig minuten, brutale old school death metal. Indien je dus gehoopt had op iets nieuws aan het firmament kom je bedrogen uit. Wel wordt je na de instrumentale intro, die trouwens al mooi de toon zet, op je wenken bediend met knap opgebouwde nummers die ook heel wat melodie bevatten. Dat laatste komt keer op keer tot uiting tijdens de mooi opgebouwde gitaarsolo’s. Verder is er veel brute kracht te bespeuren en zijn de rauwe diepe vocalen van Aad nagenoeg perfect voor dit (sub)genre. Toch nog het vermelden waard is het feit dat i sommige tracks de basslijnen even op de voorgrond komen piepen zodat er toch kleine accentjes in de sound verweven zitten die we bij ander death metal bands net niet horen. ‘A Life Condemned’ is daar een heel mooi voorbeeld van. Nee, we hebben niets te klagen over Voracious Scourge. Integendeel, we staan na zo’n veertig minuten in schuim en zweet na te te genieten van wat we allemaal gehoord hebben. Hopelijk is dat eigenzinnig Corona beestje binnenkort toch in de tang te houden zodat we weer met zijn allen kunnen genieten van concerten. En dan mag Voracious Scourge ons meteen verblijden met een concertje zodat we ons nog een keer extra in het zweet kunnen werken.

Luc Ghyselen (82)

Massacre Records MASDP 1150

Tracklist: 1. Retribution Of The Damned (Intro) 2. Heaven’s Scorched 3. Defleshed Messiah 4. Voracious Scourge 5. Mental Enslavement 6. In Death 7. A Life Condemned 8. Harbinger Of Our Own Demise 9. Tank Tread Evisceration 10. Born Dead (Death cover)