Winter Nights: Winter Nights

Het uit New York afkomstige Amerikaanse Winter Nights komt eindelijk, na zo’n zes jaar van stilte, met nieuw werk op de deur kloppen. Winter Nights, een melodic death metal gezelschap opgestart in 2007, zorgde eerder al voor twee full-albums: een titelloos album uit 2008 en ‘An Endless Apocalypse’ (2014). Tussendoor was er ook de ep ‘From Darkness Till’ Dawn’ (2010). Pas nu komt het gezelschap eraan met dit zes tracks tellend titelloos album. De nummers werden opgenomen tussen 2015 en 2018 en door de ondertussen ontstane wijzigingen in de line-up krijg je hier ook te maken met verschillende drummers. Niet dat dit veel verschil uitmaakt, want zowel Andrew Lobosco als Manolo Estrada kwijten zich perfect van hun taak en zorgen samen met bassist Martin Tune voor een stevige en toch soepel klinkende basis. De broertjes Farfan – Jeremy en Efrain – verdelen het vocale werk en het gitaarwerk onder hun beiden. En ook dat mag best gehoord worden. Niet dat we nu op alle banken springen om te verkondigen dat we “the next big thing” hebben gehoord, veraf zelfs, maar elk van dit zes tracks tellend album mag gehoord worden. Het gitaarwerk eist, samen met de vocalen, het leeuwendeel van de spotlight op zich en terwijl de riffs krachtig klinken is het werk van de lead gitarist (Efrain) mooi om horen daar hij zijn vloeiend gitaarwerk mooi in en uit, en boven en onder door laat komen. ‘Winter Nights’, het tweede titelloze album van Winter Nights, is een mooie aanvulling voor wie van melodic death metal houdt. Enig nadeel: alhoewel de heren best wel van wanten weten en mooi opgebouwde songs afleveren, zitten er geen nummers tussen die de kwaliteit extra de hoogte in stuwen. Zodoende vrezen we een beetje dat dit album net iets te weinig biedt om grote scharen fans over te halen.

-P.S.: de correcte volgorde van de nummers op dit album werd ons nog niet meegedeeld.-

Luc Ghyselen (75)

Independent Release

Tracklist: Encounters – Day The Sun Died – Unmarked Grave – Starved For Energy – When December Burns – Withdrawals