Accidental President: Accidental President

Het uit Sydney, Australië afkomstige Accidental President is er er reeds sinds 2015. Daar tal van strubbelingen om een ietwat vaste line-up te vinden is er nu pas het debuut van dit alternative rock trio. Het drietal – Dave Ben Lee (gitaar), Leon Cadden (drums) en Bethany Neville (vocals) – presenteert ons negen nummers op dit debuut die een mix vormen van hard rock, metal en gothic. Echt wild of stil worden we hier niet van, maar we moeten ook eerlijk toegeven dat we geen enkel track geskipt hebben. We bedoelen maar: het heeft wel iets, maar om het echt van de daken te schreeuwen … dat vinden we toch een brug te ver. Een radiostation als Studio Brussel zal met elk van de negen tracks wel raad weten en, indien die echt aan bod zouden komen, kan een doorbraak naar een breder publiek er wel in zitten voor Accidental President. Zelf vinden we dat de nummers goed worden opgebouwd, maar die komen ons iets te braaf over: we missen soms wat extra kracht en vooral een vuil of donker randje. Toch vinden we dit niet slecht als debuut: de stem van Bethany bevalt ons wel en hier en daar zijn we zelfs enorm gecharmeerd door het gitaarwerk van Dave. Toch is dit net iets te weinig om volledig overstag te gaan. Naar het schijnt is een live concert van Accidental President, dankzij extra visuele theatrale inbreng, een ware belevenis. Dus wat houdt de heren en dames organisatoren tegen om dit trio eens over te brengen?

Luc Ghyselen (72)

Tunecore

Tracklist: 1. Hopes And Dreams 2. Rotten Child 3. 100 Days 4. Last Breath 5. Warrior Soul 6. Strength Inside 7. The King is Dead 8. Hateful 9. Letting go