The Naked High: Tap Into The Evil

The Naked High uit Montreal (Canada) is opgericht in 2015. In 2017 verscheen hun eerste worp, het titelloze ‘The Naked High’. Nu is er met ‘Tap Into The Evil’ een opvolger klaar. De heren serveren u een half uur lang zes nummers die uitblinken in old school hard rock / heavy metal. Zanger Simon Ouellet doet ons bij momenten denken aan Erik AK van Flotsam And Jetsam en dan hebben we het vooral van de power die van de stem uitgaat. We worden eerlijk gezegd niet bijster opgewonden van de teksten – we gaan ze hier in ieder geval niet diepgaand analyseren – maar doorgaans laten we ons sowieso vooral leiden door melodie en ritme. En wat dat laatste betreft, zit het bij The Naked High wel goed. Drums en bass hebben een méér dan ondersteunende rol in het geheel en dan is er het ronduit indrukwekkende gitaarspel van Hugo Leclerc-Charron. Bij momenten catchy riffs en op andere momenten meeslepende, uitgesponnen solo’s. Verwacht geen wereldschokkende vernieuwende zaken maar niemand heeft ooit beweerd dat dit een noodzaak is om een goede plaat te maken. Bij momenten mocht het misschien net een tikje méér zijn als de band zich wil onderscheiden van de vele bands binnen het genre maar uit de toon vallen doen ze geenszins. De Iron Maidens van deze wereld zullen er niet mee van hun troon gestoten worden maar leuk is het zeker en vast wél. Kortom wie fan is van een deftige streep heavy rock moet ‘Tap Into The Evil’ zeker eens een luisterbeurt gunnen.

K.H. (70)

Independant Release

Tracklist: 1. Jewel Of The Crowd 2. Rebirth 3. Sleep Paralysis 4. She’s So Mary 5. Moon Turns Red 6. Pull Of The Void