Bad Touch: Kiss The Sky

‘Kiss The Sky’ is het vierde album van deze band uit Norfolk, USA. Voor mij de eerste maal dat ik iets die van die band hoor en ik heb een instant “waaw gevoel”. Ik voel me weer een puber bij het aanhoren van die muziek. Pure ouwerwetse, melodische, en bij wijlen bluesy, hard rock, hard rock ‘n roll. Aanstekelijke riffs, een dijk van een zanger, up temp nummers waarbij te constant zit mee te deinen, een productie om “u” tegen te zeggen. Ik hoor invloeden uit mijn jeugdjaren zoals Thunder, Led Zeppelin, Black Crows, Lynyrd Skynyrd en Bad Company: geef toe, het kan slechter. ‘Kiss The Sky’ is een aaneenschakeling van prima nummers, die zeer aangenaam in de oren klinken en waar je een “feel good” gevoel aan overhoudt. Mijn favoriete nummers zijn ‘Strut’ en ‘Kiss The Sky’ voor de aanstekelijke riffs, ‘Can You Save Me’ voor de zeer sterke zang en de emotie die uit dit nummer straalt en ‘See You Again’, de onvermijdelijke maar o zo mooie ballad. Samengevat: dit is een topschijf met steengoede nummers old school. Pure nostalgie. Een absolute kooptip voor fans van bijvoorbeeld The Answer en Rival Sons. Bad Touch moet live zeker top zijn.

Bart Verlinde (90)

Marshall Records

Tracklist: 1. Come A Little Closer 2. I Get High 3. Let Go 4. Strut 5. I’ve Got The Music In Me 6. Can You Save Me 7. Kiss The Sky 8. See You Again 9. Before I Die 10. Read All About It 11. Too Much Of A Good Thing 12. Sun And The Moon 13. Something About Your Kiss