Mora Prokaza: By Chance

Al gehoord van het Wit Russische Mora Prokaza? De band werd in 2013 opgestart, eerst nog als black metal band, maar al vlug wilden de heren – Farmakon (gitaar, vocals) en Isvind (drums) – een stapje verder zetten. Hatestorm verving na het eerste full-album, ‘Bringer Of Plague’ (2015), Isvind en was reeds te horen op de ep ‘My Awakening’ dat nog datzelfde jaar op de markt kwam. Nog een full-album, ‘Dark Universe’ (2016), volgde om hun eigenzinnige mix van black metal en trap kenbaar te maken. ‘By Chance’ is het volgende in het rijtje en doet ons, eerlijk gezegd weinig met uitzondering van ons op de zenuwen werken. De heren spelen met je en nemen je mee op hun eigenzinnige trip. Soms wordt je zodanig bespeeld dat hun sound enkel uit de linker speaker te horen is om dan verder te gaan via de rechter speaker en omgekeerd. Maar het zijn vooral de eigenzinnig geproduceerde geluiden die het duo de wereld in stuurt die ons helemaal niet liggen. Tja, ik geloof dat Mora Prokaza een band is waar je van houdt of die je gewoon niet leuk vindt. Wij behoren ongetwijfeld tot de tweede groep. Maar we hebben het alvast een kans gegeven.

Luc Ghyselen (40)

Season Of Mist / Underground Activists SUA 114

Tracklist: 1. WIMG 2. Im Not Yours 3. Check It 4. Im A Human 5. I See It This Way 6. Madonna 7. Be There 8. Sorry Man 9. Blacker Than Black