The Alpha Structure: 7 Deadly Sins

The Alpha Structure is een vijfkoppige Amerikaanse deathcore band uit Roseburg, Oregon. Opgericht in augustus 2015 brengt de band nu pas een eerste full-album uit met ‘7 Deadly Sins’. Hoewel elk bandlid een inbreng heeft in het schrijven van de nummers, zijn het voornamelijk de twee gitaristen van de band, Nathan en Ryan, die het leeuwendeel voor hun rekening nemen. Op een enkele uitzondering na – ‘Grudges’ klokt af op 5’10” – zijn de nummers doorgaans kort en krachtig. Niettemin staan ze bol van afwisseling waardoor ze allerminst als straight forward deathcore nummers kunnen gezien worden. Geregeld worden er in de nummers rustpunten ingelast met quasi psychrock aandoende gitaarpartijen. Ook in de zang wordt er afgewisseld tussen agressieve hardcore zang en eerder deathgrind aandoende diepere stukken. Zelf zijn we vooral fan van de snellere agressieve stukken waarbij we ons levendig voor de geest kunnen halen hoe dit voor moshpits zorgt bij live optredens. De complexere logge structuren die ter afwisseling gehanteerd worden, zijn minder hapklaar en maken het geheel minder vlot verteerbaar. Hoewel de afwisseling één en ander weinig voorspelbaar en dus ook boeiend houdt, hinken we niettemin op twee gedachten door de mix aan stijlen. Wie fan is van pure onversneden hardcore / grindcore zal bij momenten wellicht de wenkbrauwen fronsen. Wie dan weer fan is van meer complexe muziek met een variëteit aan stijlen en invloeden, zal bij The Alpha Structure zijn hart zeker kunnen ophalen. De heren bewijzen in ieder geval met dit debuut dat ze én technisch onderlegd zijn én heel wat in hun mars hebben want ook de productie hebben ze zelf in handen genomen.

K.H. (75)

Music-Records

Tracklist: 1. Empty Vessel 2. 7 Deadly Sins 3. The Red 4. Shell 5. This Is Endless 6. Memories Left Unturned 7. Grudges 8. Breathe 9. In Circles 10. XIII 11. Return To Earth