Sammy Brue: Crash Test Kid

Volgens professionele perslui is Sammy Brue de “next big thing” in het segment singer / songwriter waar zijn emotionele mix van alternative country rock en indie rock op handen wordt gedragen. Dat hij ook al op tournee kon met gevestigde waarden in dit subgenre als Lucinda Williams en Justin Townes Earl spreekt in ieder geval in zijn voordeel. Zijn eerder op de markt gebrachte album, ‘I Am Nice’ (2017), en de ep, ‘ Down With Despeartion’ (2018), gingen ons alvast onopgemerkt voorbij, maar met ‘Crash Test Kid’ kunnen we uiteindelijk wel kennis maken met Sammy Brue. En, misschien omdat wij geen professionals zijn, echt overtuigen kan Sammy Brue ons niet met dit elf tracks tellend album. Ja, we willen het grif toegeven: de man heeft een mooie stem en hij zorgt voor leuke songs die het vooral uitstekend zullen doen bij een of ander kampvuur. We willen er zelfs onze hand voor in het vuur steken dat sommige nummers het uitstekend zouden doen bij een radiostation als Studio Brussel. Maar voor ons blijft het toch te weinig. Vooral de rustiger songs zijn niet onze “cup of tea”. Ik denk hier bijvoorbeeld aan ‘True Believer’ en ‘Crash Test Kid’ die beiden heel rustig en rustig verder kabbelen en een gevoelige snaar proberen te raken. Gelukkig hebben we ook een aantal nummers ontdekt die we wel weten te waarderen. Zo is er bijvoorbeeld het mooi rockende ‘Die Before You Live’, het energieke ‘Teenage Mayhem’ waar de speelvreugde van af spat, en het aan The Rolling Stones refererende ‘What You Give’. Veel te weinig toch om je nu meteen richting platenboer te zenden.

Luc Ghyselen (70)

New West Records NW 6460

Tracklist: 1. Gravity 2. Die Before You Live 3. Teenage Mayhem 4. True Believer 5. Pendulum Thieves 6. Crash Test Kid 7. Megawatt 8. Fishfoot 9. Skatepark Doomsday Blues 10. What You Give 11. Paint It Blue