Cro-Mags: In The Beginning

Cro-Mags: een gezelschap met een woelige line-up en een misschien even woelige sound want hun mix van thrash metal, crossover, hardcore en punk kookt soms net wel en soms net niet over. Harley Flanagan (vocals, bass) is niet echt de constante factor in de line-up’s maar is tegenwoordig wel de drijvende kracht achter de huidige line-up die verder bestaat uit drie oudgedienden: Gabby Abularach (gitaar), Rocky George (gitaar) en Garry “G-Man” Sullivan (drums). Het kwartet opent dit zesde full-album meteen gedreven en krachtig met ‘Don’t Give In’. Twaalf even krachtige, energieke en gedreven tracks volgen waarbij stilstaan, laat staan stil zitten, onmogelijk is. Je wordt meteen meegesleurd in sfeer en sound van het kwartet waar we de term “geweld” uit voelen opborrelen. De Nummers zijn over het algemeen kort en gebald – ‘No One’s Coming’ haalt de kaap van vier minuten en ‘Between Wars’ behapt zelfs bijna zes minuten – maar zorgen voor een dreigend sfeertje waar liefhebbers van het (sub)genre dol op zijn. En wie zijn dan wel om hen tegen te houden. Een stevige en zinderende moshpit wordt gegarandeerd – al is dit tegenwoordig met dat gevaarlijk Covid 19 beestje natuurlijk taboe. Of je kan er natuurlijk een kleine creëren in je bubbel. ‘In The Beginning’ van Cro-Mags is precies waar we op hadden gehoopt: een stevige en krachtig schijfje om volledig mee uit de bol te gaan wars van enige vernieuwing.

Luc Ghyselen (78)

Mission Two Entertainment

Tracklist: 1. Don’t Give In 2. Drag You Under 3. No One’s Victim 4. From The Grave 5. No One’s Coming 6. PTSD 7. The Final Test 8. One Bad Decision 9. Two Hours 10. Don’t Talk About It 11. Between Wars 12. No Turning Back 13. There Was A Time