War Cloud: Earhammer Sessions

Het Amerikaanse War Cloud werd in 2014 opgestart en zorgde ondertussen voor twee full-albums, waarvan we het meest recente, ‘State Of Shock’ (2019), ook al onder de loep namen bij MUSIKA. Nu is het gezelschap er terug met een eerste live album. Acht nummers, goed voor net geen dertig minuten die een mix vormen van heavy metal en speed metal. ‘Vulture City’ en ‘Give’r’, twee nummers uit het titelloze debuutalbum geven er meteen een ferme lap op en zorgen ervoor dat men gedreven en energiek opent. Daarna volgt het al even kloeke ‘Chopper Wired’, ook al uit het debuut. Een break en een korte drumsolo halen de vaart uit de set en we blijven wat op onze honger zitten. Gelukkig worden we weer verzoend met War Cloud middels het heel gedreven en energieke ‘White Lightning’, een nummer uit ‘State Of Shock’. ‘Divide And Conquer’, ook al uit het eerste album, blijft op dit gedreven en energiek elan verder bouwen. Van het instrumentale ‘Tomahawk’ waren we niet echt wild tijdens de studio-versie. Nu vergaat het ons iets beter. Met ‘Speed Demon’ krijg je precies wat de titel aangeeft: een metal track op volle snelheid, waarna ‘Striker’ nog volgt. Ook voor dat laatste nummer gaat War Cloud er in volle snelheid tegenaan. ‘Earhammer Sessions’ is een leuk visitekaartje geworden met een soort van “best of” van de band. We vinden het zeker niet slecht, maar denken toch dat we een pak bands kennen in dit (sub)genre die beter kunnen, ook al omdat we niet echt wild zijn van het stem timbre van vocalist Alex Wein. Ook willen we nog opmerken dat je op een live album wél het gejuich van het publiek mag horen!

Luc Ghyselen (75)

Ripple Music

Tracklist: 1. Vulture City 2. Give’r 3. Chopper Wired 4. White Lightning 5. Divide and Conquer 6. Tomahawk 7. Speed Demon 8. Striker