Deathing: All Hail The Decay (ep)

Deathing is een Fins viertal dat sinds 2014 actief is. Het begon allemaal bij gitarist / vocalist Marko Mäkinen die, nadat een vorige band, ‘Ruindom’ op non-actief kwam te staan drummer Mikko Kivimäki bombardeerde met tal van ideeën en riffs. Rami Vartiainen vervoegde het duo als bassist en korte tijd later werd met Mika Lehtinen een tweede gitarist binnen gehaald. Deathing was in full-force en klaar voor de dienst. In 2019 verliet Mika echter de band wegens tijdsgebrek en werd hij al vlug vervangen door Aleksi Tossavainen. De vijf tracks tellende ep ‘All Hail The Decay’ is meteen het debuut van de heren en laat death metal horen die schatplichtig is aan het geluid uit de jaren tachtig en negentig: back to the roots als het ware, maar dan wel in een moderne productie. De vier zelfgeschreven nummers zijn stuk voor stuk goede voorbeelden van hoe Deathing klinkt: strak, krachtig en net agressief genoeg om te overtuigen. Twee ervan, ‘Crash And Burn’ en ‘Dead World Alive’, kan je trouwens op het wereldwijde web terug vinden. Afsluiter is een cover van ‘Blinded By Fear’ (At The Gates) en alhoewel dit hier een degelijke versie is, kan ze absoluut niet tippen aan het origineel. ‘All Hail The Decay’ is dus niet een absolute “must have”, maar is wel een degelijke ep die een leuke death metal band op de kaart zet.

Luc Ghyselen (75)

Inverse Records

Tracklist: 1. Kings Of Terror 2. Crash And Burn 3. Dead World Alive 4 Sickness 5. Blinded By Fear