Poltergeist: Feather Of Truth

De Zwitserse speed / trashmetalers van Poltergeist verrezen in 1987 uit de as van Carrion. Al in ’93 werd de stekker uit de band getrokken maar het bloed kruipt onmiskenbaar waar het niet heen kan dus in 2013 werd de band plots nieuw leven ingeblazen. Het duurde niettemin nog tot 2016 voor “comeback-album” ‘Back To Haunt’ het licht zag. Nu wordt het vervolg van de verrijzenis voortgezet met ‘Feather Of Truth’. En laten we maar meteen met de deur in huis vallen, de vroegere kritiek op de band nl. dat ze goed waren maar geen uitblinkers en er op geen enkel vlak bovenuit staken, is volgens ons nog steeds van toepassing. Let wel, de ganse plaat klinkt op en top trash / speed metal zonder gigantische zwaktes maar dus ook zonder enorme uitschieters naar boven. De heren zijn doorheen de jaren duidelijk door de wol geverfde muzikanten geworden die technisch in vergelijking met hun eerste periode zeker en vast veel professioneler zijn geworden. Maar ergens blijven we op onze honger zitten. Eerlijk gezegd zijn er weinig bands waarvan we denken na twintig jaar dat het een absolute zegen is dat ze besluiten tot een reünie. Bij Poltergeist was dit wat ons betreft niet anders. Goeie muziek, goeie zanger, de teksten niet echt om achterover te vallen maar zo kunnen we wel meerdere bands voor de geest halen maar vooral dat tikje extra dat ontbreekt om ons echt te overtuigen. Zijn we hiermee té kritisch? Misschien wel. Misschien hebben we al teveel gehoord om nog vlug onder de indruk te zijn. Feit is dat er bij ons geen enkel nummer écht blijft hangen, ook niet na vijf luisterbeurten. Er is ook geen enkel nummer waarbij we enkel kunnen denken van het door te spoelen, dat ook niet, maar geen enkele riff doet ons opveren, geen enkele zanglijn blijft hangen. Poltergeist is voor ons een trash / speed band die in de eerste plaats aangenaam zijn als ze live te bewonderen zijn want een feestje bouwen dàt kunnen de heren wel degelijk maar ook daar zullen ze eerder fungeren als opener voor de grote goden binnen het genre. Kortom, onderhoudend plaatje maar geen kaskraker.

K.H. (65)

Massacre Records

Tracklist : 1. Time At Hand 2. Saturday Night’s Alright For Rockin’ 3. Feather Of Truth 4. The Attention Trap 5. Phantom Army 6. The Godz Of The Seven Rays 7. The Culling 8. Megalomaniac 9. Ambush 10. Thin Blue Line 11. Unholy Presence 12. Notion