Biesy: Transsatanizm

Het Poolse Biesy is een black metal project van ene Faustyna IHS Moreau en deze ‘Transsatanizm’ is het tweede full-album onder deze naam nadat in 2017 ‘Noc lekkich obyczajów’ op de markt werd gebracht. Biesy gebruikt naast black metal ook elektronica waarmee accenten worden gelegd die we helemaal niet met black metal associëren en die, eerlijk gezegd, op onze zenuwen werken. Voeg daaraan toe dat de schreeuwerige vocalen ook al niet ons ding zijn, dat we geen bal begrijpen van wat men ons precies toeschreeuwt, en dat de opbouw van de nummers ook al niet is wat we verwachten van een band die zijn tweede full-album op de markt mag brengen, en je begrijpt dat ‘Transsatanizm’ van Biesy ons weinig tot niets doet (met uitzondering van op de zenuwen werken).

Luc Ghyselen (50)

Godz Ov War Productions

Tracklist: 1. IHS 2. La dolce instant 3. Golgota 2045 4. Nowa Transylwania 5. Karolina23 6. W krainie grzybów 7. Uwaga: świat