Herxheim: Incised Arrival

Brungard (Patrick Brown) is de man achter dit project waarmee hij een mix vormt van black metal en death metal. Naast Herxheim is, of was, de man ook al actief in o.a. Golgot, Howls Of Ebb, Legeia, King Carnage en Nepenthe. ‘Incised Arrival’ is het eerste full-album onder de naam Herxheim nadat hij vorig jaar voor de demo ‘Cultivating Throne Of Fur’ zorgde. Zes tracks telt het album. Vijf ervan zijn lang uitgesponnen stukken die van hot naar her springen, een massa geluid op je af sturen, rauw en ruw klinken met veel dreiging en kracht, … maar, die ons zo goed als koud laten. We blijven moeite doen om de instrumenten een propere plaats te laten krijgen in de donkere sound die Herxheim hier neerzet, maar uiteindelijk moeten we tenslotte toegeven dat dit enkel een muzikale brij is geworden waar we niet veel wijzer van worden. Het korte ‘Eve’s Rampike’ probeert daar wat verandering in te brengen, maar ook nu moeten we vaststellen dat dit gewoon oeverloos rammen is in een donkere en dreigende omgeving. Tja, de eindconclusie is wat ons betreft dan ook hel simpel: ‘Incised Arrival’ is niet voor ons weggelegd, en hopelijk voor Herxheim, volgen niet te veel muziekliefhebbers onze visie.

Luc Ghyselen (40)

I, Voidhanger Records

Tracklist: 1. Wanton Of Idols 2. Lesson Crescent 3. Branded By Pentagram 4. Chateaux Delirium 5. Eve’s Rampike 6. Warrior Master Lore