Walpurgia: Altar Of The Goatbaphomet (ep)

Walpurgia is een Griekse band die vorig jaar werd opgericht door leden van Cult Of Eibon en Caedes Cruenta. ‘Altar Of The Goatbaphomet’ is het eerste wapenfeit van de heren. Deze ep telt vijf nummers die samen goed zijn voor net iets meer dan twintig minuten puur, onversneden rauw geweld. De teksten zijn veeleer black metal geïnspireerd – de titels van de nummers spreken voor zich met het titelnummer of met ‘Rites Of The Black Mass’ – terwijl de muziek eerder neigt naar death metal. Verwacht je aan een doorgaans hels tempo met beukende drums en dito bass geruggensteund door vlijmscherp gitaargeweld en een rauwe, diepe gruntstem. Vanaf de eerste seconde van het titelnummer wordt het gaspedaal tot het einde ingeduwd. Op ‘Anomalistic Orgies Of The Mephistopheles’ wordt hetzelfde hoge tempo probleemloos volgehouden. Let wel, er wordt zeker voorzien in afwisseling, zowel door de gitaarriffs als door het gebruik van twee contrasterende stemmen. Je hebt diepe grafstem die voortdurend in wisselwerking staat met de schellere gruntstem. ‘Sadistic Recrucifixion’ is met zes minuten veruit het langste nummer van de schijf. Het begin van het nummer is al even furieus te noemen als de voorgaande maar plots komt er een trash-aandoende riff de kop opsteken. De afwisseling tussen diverse stijlen en invloeden maakt van ‘Altar Of The Goatbaphomet’ een meer dan leuk luisterstuk. De twintig minuten vliegen even snel voorbij alsof het tempo dat de heren aanhouden weerspiegeld wordt in het tijdsverloop. Uitkijken naar meer werk van Walpurgia.

K.H. (83)

Label: Helter Skelter / Regain Records

Tracklist: 1. Altar Of The Goatbaphomet 2. Anomalistic Orgies Of The Mephistopheles 3. Sadistic Recrucifixion 4. Rites Of The Black Mass 5. Desecration Ritual