Destruction: Born To Thrash (Live In Germany)

Het Duitse Destruction heeft er al een lange carrière op zitten – de start was er in 1983 – en hoeft dan ook niet echt een voorstelling. Toch willen we nog meegeven dat de band aanschouwt wordt als een van de “Big Four Of German Thrash Metal”. – Kreator, Sodom en Tankard zijn de andere drie. – Al die tijd staan Schmier (bass, vocals) en Mike (gitaar) aan het roer. Op dit nieuwe live album hoor je drummer Randy Black en gitarist Damir Eskić. Vooral met de komst van die laatste lijkt Destruction een nieuwe portie drive en energie te hebben gekregen. Dat leek ons al het geval op het meest recente studio-album, ‘Born To Perish’ (zie bespreking elders in onze rubriek “CD Review”). Ook tijdens live concerten blijkt Damir een toegevoegde waarde en stoomt Destruction nu gewoon als een stel jonge honden verder. Dat wordt bewezen op dit tien tracks tellende live album waar de band vanaf de opener ‘Curse The Gods’ het publiek op zijn hand heeft en zich stomend, gedreven en krachtig een weg baant door heen het oeuvre dat de band ons reeds achter liet. Als we horen hoe krachtig, gedreven en energiek Destruction er hier tegenaan gaat, dan vermoeden we dat de band nog heel wat jaartjes verder kan. Thrash fanaten, en dan zeker die de band een warm hart toedragen, hebben geen extra bedenktijd nodig: die halen dit schijfje meteen in huis. Je krijgt er een stomende live belevenis voor in de plaats. Enig nadeel aan een live registratie, althans voor ondergetekende: het is altijd beter en leuker om er zelf getuige van te zijn geweest, want niets gaat boven een schitterend opgebouwd live concert van een van je favoriete bands. Helaas moeten we daar met de restricties omtrent het corona-virus nog een tijd op wachten. Dan kan deze ‘Born To Thrash (Live In Germany)’ wat soelaas bieden.

Luc Ghyselen (80)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Curse The Gods 2. Nailed To The Cross 3. Born To Perish 4. Mad Butcher 5. Life Without Sense 6. Betrayal 7. Total Desaster 8. The Butcher Strikes Back 9. Thrash Till Death 10. Bestial Invasion