Naxen: Towards The Tombs Of Time

Naxen is een nog jonge Duitse black metal band die pas in 2018 werd opgestart. De heren – SP (bass), FT (gitaar, vocals) en LN (vocals, gitaar) – lieten er geen gras over groeien en debuteerden nog datzelfde jaar met een twee tracks tellende ep getiteld ‘To Abide In Ancient Abysses’, waarop ze hun visie op black metal meegeven waarin duisternis en wanhoop in weerklinken. Goede kritieken bleven niet uit en aan de hand van deze ep machten de heren al een aantal podia delen met o.a. Ultha, Turia, White Ward en andere Antlers. Tijd voor een volwaardig werkstuk moet het trio gedacht hebben en op deze ‘Towards The Tombs Of Time’ gaan de heren verder op de ingeslagen weg. Vier lang uitgesponnen nummers zorgen voor meer dan drie kwartier donker, dreigend en duister geweld met slechts nu en dan een korter moment waarop kracht, dreiging en duisternis worden afgezwakt. Alles is dus voorhanden om ons een boeiende muzikale trip aan te bieden, maar helaas blijven we toch wat op onze honger zitten. Vooreerst zijn er de weliswaar stevige en krachtige rauwe vocalen die minder in onze smaak vallen. En ten tweede is er het feit dat elk van de vier nummers ons toch te lang duren – tussen tien en halve minuut en twaalf en halve minuut – en ons zodoende niet kunnen boeien van begin tot einde. Maar opgelet, sommige passages vinden we erg geslaagd, maar als we het totaalbeeld in acht nemen, moeten we toch concluderen dat er nog werk aan de winkel is voor Naxen willen ze ons werkelijk imponeren en ons volledig over de streep trekken. Nu moeten we deze ‘Towatds The Tombs Of Time’ wel een voldoende meegeven, meer een “must have” is dit niet geworden.

Luc Ghyselen (75)

Vendetta Records

Tracklist: 1. To Welcome The Withering 2. The Odious Ordeal 3. A Shadow In The Fire Part I (Scars Of Solitude) 4. A Shadow In The Fire Part II (Where Fire Awaits)