Theosophy: Towers Of Dark Pantheon

Het Russissche Theosophy timmert reeds sinds 2004 aan een muzikale carrière. Het duurde een tijdje vooraleer de line-up echt vaste vorm kreeg – enkel bassist / vocalist Phantom is er nog bij van het prille begin – maar sinds 2011 werd de line-up niet meer gewijzigd en met Egiborg (gitaar), XI (keyboards) en Skinner (drums) is Theosophy ondertussen een goed geoliede machine geworden die met ‘Towers Of Dark Pantheon’ zijn vijfde full-album aflevert. Het nieuwe album telt acht nummers die samen goed zijn voor bijna veertig minuten zwartgeblakerd geweld. Vernieuwend is het allemaal niet, maar elke track zorgt voor een stevige adrenalinescheut van duister en dreigend zwartgeblakerd geweld. De heren weten echt wel waar ze mee bezig zijn en doen dit voortreffelijk. Vanaf de eerste tonen van ‘Towers Of Dark Pantheon’ voel je dat het goed zit: een heel pak koude en duistere dreiging, wat mysterieus, om dat stevig en krachtig uit te pakken met diepe vocalen die een rauw randje meekrijgen. Het tempo gaat dan nog eens mooi de hoogte in, zodat headbangen absoluut een “must” wordt. Voeg daar een mooie opbouw aan toe en je verkrijgt een goed uitgebalanceerd nummer dat menig liefhebber van black metal overstag laat gaan. En meteen krijg je zowat een blauwdruk van wat nog moet volgen. Tijdens een paar nummers mogen de keyboards wat meer op de voorgrond komen en die zorgen dan voor een eerder klassieke invloed, maar die stoort niet echt echt. Integendeel, het zorgt voor kleine lichtstraaltjes in de duisternis. Wij ontdekten niet echt uitschieters, maar ook geen minderwaardige nummers zodat Theosophy met ‘Towers Of Dark Pantheon’ een mooi geheel heeft afgewerkt dat tal van black metal fanaten wel aan hun collectie zullen willen toevoegen.

Luc Ghyselen (80)

Sliptrick Records

Tracklist: 1. Towers Of Dark Pantheon 2. Curse Of Ak-Kadyn 3. Where Thunder Reigns 4. Full Moon Triumph 5. Old Stone In The Woods 6. The Sword Of Erlik 7. Even The Dead Cast Shadows 8. From Eternity To Past