Final Coil: Convicted Of The Right (ep)

Final Coil is een band uit Leicester (UK). De band brengt een geslaagde mix van prog, post rock, metal en grunge. ‘Convicted Of The Right’ is een prima nummer, een mooi staaltje van emotionele post rock, goeie zang , kabbelend doch mooi ritme. Best een leuk nummer. De rest van de cd wordt gevuld met live nummers van oudere cd’s. De nummers op zich zijn prima maar de kwaliteit van de opnames zijn teleurstellend. Wat is de zin dan op een ep uit te brengen? Eén goed, nieuw nummer en drie minder kwaliteitsvolle uitvoeringen van oude nummers. Daarmee zal de band niet scoren en dat is jammer want Final Coil is best een goede band.

Bart Verlinde (70)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. Convicted Of The Right 2. Empty Handed (Live @ The Lab) 3. You Waste My Time (Live @ The Lab) 4. Spider Feet (Live @ The Lab)