Solaris: Un Paese Di Muichette Mentre Fuori Ca La Morte

Solaris is een Italiaanse band die net hun debuutalbum met een ellenlange naam heeft uitgebracht. Hun sound valt onder de noemer heavy noise post rock. Een niet alledaags genre maar deze Italianen maken verdomd goede muziek. ‘Ezikmndrek’ is een wondermooie combinatie van postrock en doom met slepende riffs, klagerige zang en hier en daar wat psychedelisch. Van het Italiaans begrijp ik geen snars maar √©√©nmaal je dit gewend bent valt dit best mee: een nummer om van in trance te geraken. ‘Oro’ gaat in die langzame, slepende trend verder en de zang klinkt hier nog wanhopiger: dit genre muziek kruipt onder de huid. ‘Voce’ klinkt al wat lichtvoetiger al blijft het tempo wel slepend. Op ‘Marnero’ gaat het tempo wat de hoogte in en horen we ook industrial invloeden. Voor mij is dit debuutalbum een voltreffer al zal dit genre voor menig metalfan te traag zijn. Maar fans van doom, post rock, trage sludge zullen hiervan likkebaarden. De nummers zitten goed ineen , muzikaal niets van te zeggen en de zang doet bij momenten aan een Italiaanse versie van Eddie Vedder denken. Dit is beklijvende muziek .

Bart Verlinde (83)

Bronson Recordings

Tracklist: 1. Podio 2. Ezikmndrek 3. Oro 4. Voce 5. Maledetti 6. Marnero