Metalworks blikt met vertrouwen naar de toekomst.

Ondanks het feit dat vele maatregelen omtrent het Corna-virus nog steeds van kracht zijn, kijken sommigen al een beetje vooruit. Zo ook de mensen achter Metalworks.

Op zaterdag 5 september is de Metalworks Battle gepland. Een festival in de St. Pieterszaal te Kuurne waar acht bands strijden om een plaatsje op de affiche van Metalworks Fest XL die dan op zaterdag 13 maart 2021 zou plaats vinden in zaal Kubox te Kuurne.

De acht bands die strijden om dat felbegeerde plaatsje zijn, in volgorde van aantreden Self Inflicted, BleedSkin, WUK – When Union Kills, Darker It Gets, NOORDofficial, Anthrophagus, Scarbringer en Severdhed. Elk van deze bands krijgt dertig minuten om zijn kunnen te bewijzen aan een jury van muziekkenners. De avond wordt afgesloten met een concert van Guilty As Charged, het thrash metal gezelschap uit de buurt van Brugge dat ons in 2014 het knappe ‘Leap Of Faith’ bezorgde. Meer info omtrent zaterdag 5 september vind je op: https://www.facebook.com/events/sint-pieterszaal/metalworks-battle/235591381094065/

Ook wat betreft Metalworks Fest XL zijn al twee namen bekend. Oceans werd in 2018 opgestart en zorgt voor een mix van post death metal en nu-metal, terwijl het Belgische Schizophrenia voor een mix van thrash metal en death metal. Volg gewoon de facebookpagina (www.facebook.com/metalworksfest/) van de organisatie en elke zaterdag kan je een nieuwe naam aan dit tweetal gaan toevoegen (er moeten nog vijf namen worden toegevoegd), terwijl je ook al kaarten in voorverkoop kunt bestellen via www.metalworksfest.be