Hornwood Fell: Cursed Thoughts

Het Italiaans Hornwood Fell brengt sinds 2013 zijn visie op black metal. Dit resulteerde reeds in zes full-albums: bezige bijtjes dit duo (Andrea Basili (drums) en Marco Basili (gitaar, bass, voacls)). De laatste twee albums, ‘Cursed Thoughts – Part I’ en ‘Cursed Thoughts – Part II’, worden nu door Kadabra Music samengebundeld tot een lang geheel. ‘Part I’ telt zes tracks en is goed voor een kleine veertig minuten duistere en koude black metal, ‘Part II’ doet daar dan zeven nummers bij die samen goed zijn voor iets meer dan veertig minuten zwartgeblakerd geweld. Samen goed dus voor zo’n tachtig minuten muzikaal geweld. En alhoewel het duo zijn uiterste best doet om ons te plezieren met tal van wisselingen in tempo, ritme en dreiging besluipt ons het gevoel dat we het allemaal al eens eerder (en beter) hebben gehoord: kortom, reeds na een paar nummers verslapt onze aandacht. Die wordt met ieder nieuw nummer terug even aan gescherpt, maar al vlug drijft die terug weg naar andere zaken. Je hebt het begrepen: Hornwood Fell kan ons niet echt boeien. We vinden de opbouw van de nummers maar zus en zo en vooral … het wordt allemaal “eindeloos” lang uitgesponnen. Echt “slecht” zullen we ‘Cursed Thoughts’ van Hornwood Fell niet noemen, maar als we moeten kiezen waar we onze zuur verdiende euro’s aan uit geven, zal dit hoogstwaarschijnlijk niet aan dit album zijn. Er komen wekelijks te veel schijfjes op de markt die ons veel en veel meer bekoren dan deze van Hornwood Fell. Een volgende keer (veel en veel) beter?

Luc Ghyselen (60)

Kadabra Music

Tracklist: 1. The Joyous Defunct 2. Magnetic Horror 3. Obsession 4. The Possessed One 5. The Spiritual Dawn 6. The Giantess 7. Dream-Land 8. The Spirits Of The Dead 9. Alone 10. The Divine Right Of Kings 11. The Lake 12. The Sleeper 13. The Valley Of Unrest