Challenger: Turned To Dust (ep)

Challenger is een Sloveens viertal dat met deze vier tracks tellende ep zijn debuut op de wereld loslaat. De heren staan muzikaal voor heel traditionele heavy metal met wat invloeden uit speed metal. Het geheel klinkt best wel krachtig, gedreven en energiek, maar mist overduidelijk het nodige peper en zout om indruk te maken. Zo hebben we in BelgiĆ« tal van bands die het hier gehoorde niveau vlot halen en zelfs overstijgen. Enig nadeel voor die bands is dan weer het feit dat ze niet opgemerkt worden door een of ander label dat hen een duwtje in de rug kan geven. Challenger is niet onaardig en zal het waarschijnlijk goed doen in een of andere kleine club als opener van een meer gereputeerde band. Hoger mikken is voor de band nog niet aan de orde. Geen van de vier nummers laat bij ondergetekende een blijvende indruk na en ‘Turned To Dust’ zal dan ook vlug achteraan in de kast terecht komen om stof te verzamelen.

Luc Ghyselen (55)

Dying Victims Productions DVP 125

Tracklist: 1. Left Alive 2. Turned to Dust 3. A Place of Tranquility 4. Challenger